
Liškoun pelagický
Alopias pelagicusZa svítání vystupuje liškoun pelagický k čisticím stanicím a s výstupem slunce zase klesá.
Jazyk
Měna

Za svítání vystupuje liškoun pelagický k čisticím stanicím a s výstupem slunce zase klesá.

Lachtan kalifornský je ušatý ploutvonožec ze západního pobřeží Severní Ameriky, hravý akrobat; samec dorůstá 2,70 metru a 350 kilogramů.

Kranas velkooký je stříbřitý kranas s velmi velkým okem, který přes den žije v hustých hejnech a jejich tornáda obklopují potápěče.

Kranas obrovský je velký útesový predátor Indo-Pacifiku se strmým čelem, který dorůstá 1,70 metru a 80 kilogramů.

Kranas duhový je kranas volného moře, na hřbetě modrozelený, se žlutým pruhem mezi dvěma světle modrými linkami, který se v rychlých hejnech žene u hladiny.

Koníček pygmejský měří nejvýše 2,4 centimetru a celý život tráví na gorgonii, jejíž barvu napodobuje tak dokonale, že v ní zmizí. Žije v souostroví Raja Ampat, v průlivu Lembeh nebo u ostrova Bunaken v...

Klipka praporčitá je bílá ryba se dvěma černými pruhy, žlutými ploutvemi a dlouhým hřbetním vláknem, kterou si lidé často pletou s terčovcem rohatým, a má dvojnici: klipka hejnová žije v hejnech po stovkách v...

Klaun žije v sasance, která mu poskytuje úkryt, a každý druh má své zbarvení: v Rudém moři žlutooranžové se dvěma bílými pruhy, v Thajském zálivu růžové s bílou čarou.

Kladivoun velký, největší ze své čeledi a kriticky ohrožený druh, obvykle měří 3,5 až 4,6 metru a má kladivo s téměř rovným předním okrajem a vysokou srpovitou hřbetní ploutev.

Kladivoun obecný ze všech kladivounů nejvíc vyhledává vody mírného pásu a poznáte ho podle předního okraje hlavy, zaobleného a bez zářezu; ve volné vodě ho můžete potkat na Azorech, na útesech Formigas a Dollabarat,...